Partners

Esport United - esportunited.com

Esport Uniteds grund lades under mitten av 2000-talet. Dess syfte var att samla och hjälpa talanger inom Esports världen och med en stark prägel mot kvinnlig e-sport. Vi tog fram ett koncept på en liga kallad Sisters United som såg ett par års framgång med lag som deltog från hela världen som spelade matcher varje vecka. Sedan dessa har organisationen genomgått förändringar och i dag är organisationen fortfarande kvar med starkt fokus på skapa verksamhet för klaner, föreningar och även organisera nya verksamheter och projekt inom denna scen.

I nuläget jobbar vi på flera olika projekt som ligger inom vår verksamhet för att nämna några:
Vi driver hårt framåt ett projekt för främjandet av kvinnliga E-sports talanger och ett ökat stöd för dem befintliga lagen i Sverige. Vi kommer jobba hårt för att de ska gå i uppfyllelse och börjar med att vända första stenen.

Esport United arbetar även med att anordna olika former av utbildningar för att öka fysisk aktivitet inom Esport något som gärna kommer skymundan när man sitter framför datorn. Även utbildningar för hur man blir en bättre spelare och vad man ska tänka på i olika spel. Inte nog med det kommer Esport united även ha två utlottningar av exklusiva specielmoddade datorer som ges under året till två lyckliga medlemmar.

GGBOX - ggbox.se

Vad är GGBOX?

Det är en prenumerationstjänst för eSportare och gamers. Innehållande 6-8 artiklar, bestående av merchandise, snacks, dryck, stickers, månadens eSportsinfo och –
sist men inte minst – swag. GGBOX skickas hem till dig mitten på varje månad. Esport är en livsstil , GGBOX är den livsstilen. Varje månad får du hem en GGBOX med nya överraskningar, som passar när du själv sitter och spelar eller då du tittar på eSport med dina polare.

Varför GGBOX?

Det är knappast någon som höjer på ögonbrynen om du går och tränar fotboll, innebandy eller någon annan traditionell sport efter jobbet/skolan. Att däremot sätta sig med sitt CS- eller LoL-lag några timmar för att träna är inte alls lika accepterat. Vi kräver att eSport ska tas på allvar!

Målet är att 50 procent av företagets vinst skall användas för att bygga och utveckla svensk eSport.

GGBOX vill arbetar med finansiellt stöd till utveckling av eSporten och eSportrelaterade verksamheter, grupper, evenemang och föreningar. Pengarna går till turneringar, event, prispengar, nya engagemang och idéer. För att se till att pengarna hamnar rätt samarbetar vi med etablerade aktörer. GGBOX stöttar mindre organisationer och arrangörer där vi vanliga dödliga har möjlighet att vara med. Tänk gräsrotsnivå/korpen för eSport, för det är där allting börjar!

Lootland - lootland.se

Historian

Allting började någonstans 2011 i Halmstad. Starcraft: Wings of liberty frodades och ett nytt fenomen hade sett dagens ljus, Barcraft. Härifrån växte intresset för esport och hur detta samlar människor. Efter att i några år så startades bolaget Trollpick e-sport som sedan dess startat både eSportaren.se och Gamerloot.se. Bolaget har sedan dess bytt namn till Loot Land och fokuserar nu helhjärtat på att erbjuda gaming- och populärkultur till ett bra pris.